woensdag 27 december 2017

Thrinning Theo

Als ik 1 naaiproject mag uitroepen tot winnaar van mijn uitstelleritis in 2017, dan is het wel de Theo voor mijn man.
Aan stoffen voor een theo-hemd geen gebrek. Die had ik al liggen nog voor de lancering van de Theo voor mannen. Maar de drempel bleef toch erg hoog. Mijn man blijkt niet echt gewoon mooi in de matentabel van zonen09 te vallen. Om mooi passend zonen09-gerief te maken, zou ik dus 3 verschillende maten moeten laten samen vallen.


Begin dit jaar lukte dat nog niet helemaal, maar voor de birthday billies maakte dat niet zo heel veel uit. In september ging ik voor een 2de serieuze poging om een billie/theo-polo van de eerste keer op maat te maken. Ik heb toen wat zitten prutsen omdat ik startte met het billie-patroon om een theo-polo te maken, maar de maat, die zat wel perfect. En toen iemand me vertelde dat de polo eigenlijk moeilijker is dan de theo, waren alle mentale obstakels weg gewerkt.  
Het is dus even zoeken, maar dat is het dan wel waard.


Daar waar ik 2 jaar geleden nog heel bang was om te werken met tricot, leek het me nu net gemakkelijker om eerst een try-out te maken in tricot.
Met tricot kan je veel gemakkelijker aanpassen om de juiste maat te krijgen.
Bovendien is mijn man niet zo'n echte hemdenman. Een hemd in rekbare stof zit dan toch net iets comfortabeler dan een katoenen hemd, en is toch net iets gekleder dan een trui of t-shirt.  Omdat ik de okeren stof al zo vaak gebruikte om te colorblocken, wilde ik, ondanks de perfecte match, toch iets anders zoeken. Ik vond blauwe tricot in exact hetzelfde blauw als de ondertoon van de hoofdstof. Mooi, maar net iets te weinig kleur.
En ach, kiezen is verliezen, dus ik koos niet. Het werd dus een hemd met hoekjes in oker én blauw op de rug, de kraag en het zakje.Wat ik met de stofrestjes deed? dat lees je hier. Thrinning, als in twinning voor 3, dat moet immers kunnen in tijden van familiefeesten.stof: drawing grijs blauw


13 opmerkingen:

 1. Dat hemd staat hem prachtig zeg! #vuistjeEnal ;)
  En nu vlug nog een exemplaar, om het niet af te leren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat zijn dus exact zijn woorden. hij hoeft niet persé katoenen hemden als ik dit kan maken.

   Verwijderen
 2. Amai, je zou niet zeggen dat dat in tricot is! Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je dan uiteindelijk niets moeten aanpassen in tricot?
  Mooi hemd, het ziet er geen tricot uit,
  De T-shirt v je zoontje is leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Ik heb nog steeds die drie verschillende maten (borst, taille, heup) moeten samen brengen. Omdat het tricot was, heb ik op de rug de figuurnaden gestikt. En zo zat de maat meteen goed.

   Verwijderen
 4. heel schoon! je zou niet zeggen dat het tricot is op de foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Awel, dat zou nu ook nog eens iets zijn voor mijne vent. Dat ik daar nog niet opgekomen ben. Nou ja, ik durf nog steeds niet hoor, een hemd voor de echtgenoot, maar 't is toch een topgedacht, die tricot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ideaal om eerst mee te oefenen alleszins en ondertussen wil mijn man eigenlijk niets anders meer dan dat. Als het dan niet helemaal precies voldoende ruim zit, is dat bij tricot op zich ook geen ramp.

   Verwijderen
 6. Echt een leuk hemd heb je gemaakt! Geen wonder dat je ventje content is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wauw! heel mooi, je zou niet zeggen dat dit tricot is. Mooi stofje ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel geslaagd, dat hemd!!! En goed dat je voor een tricot versie gegaan bent als je man niet houdt van katoen (hier een man die bijna niets anders dan hemden draagt). Hopelijk ben je nu helemaal van je uitstelleritis verlost ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Knap, knap, knap! Die combo met oker <3 <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waw echt kei mooi! Ik blijf die Theo voor mijn man ook maar uitstellen, maar een tricot exemplaar lijkt me een prima alternatief, je brengt me zowaar op ideeën!

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow