woensdag 23 december 2015

christmas twinning

Twinning, dezelfde kleding voor je beide kinderen, of voor jezelf en voor je kinderen, velen krijgen er rillingen van over de rug. Ik eigenlijk ook.
Laat staan de klassieker als daar is de 'Christmas twinning', of nog erger, het zou waarschijnlijk bij wet verboden moeten worden: de Christmas twinning voor vader en zoon inclusief elanden. Maar Mind the Moose van Soft Cactus, kan dit niet even de uitzondering zijn op de regel?
Ik heb me alleszins heerlijk laten gaan.

Ik maakte (nog maar eens) een theo voor de kleine meneer en het 'Cool Blue' hemd uit La Maison Victor. Voor de theo stikte ik de rugplooi door, net zoals ik dat deed bij de tricotversie. Ik combineerde de soft cactus met turquoise en oranje paspel. Voor de grote meneer bleef ik zeer bescheiden met het turquoise aangezien hij er niet zo van houdt. Ik beperkte me dus tot het onderste knoopsgat. Het borstzakje liet ik weg en de mouwen maakte ik wat smaller.

de mini-versie:

    


   


de maxi-versie
     

 


Dit project was op zich wel leuk om te doen. Ik vond het best wel spannend, een hemd voor mijn man maken en hopen dat het uiteindelijk allemaal ook mooi past. Maar de uitvoering,
2 hemden maken =
2 kragen en 2 staanders
en 2 polsboorden
en 18 knoopsgaten en 16 knopen en ...
pffff als je alles dubbel moet doen, gaat het zo niet vooruit. Het lijkt wel alsof ik er een maand aan bezig ben geweest, het bleef precies maar aanslepen. Omdat het professioneel ook nog eens bijzonder druk was, kon ik er ook nooit echt aan doorwerken en deed ik alles in hele kleine stapjes.
Een hemd op grotere schaal maken was anders echt wel leuk. Het is gemakkelijker om nauwkeurig te werken. Dus er gaan zeker nog hemden volgen voor grote en voor kleine meneren, (zeker na het leuke berichtje dat ik kreeg van Sharon, iets om naar uit te kijken) , maar dan ga ik ze wel niet meer gelijktijdig maken.

en ik beloof je dat er nog wel eens een echte Christmas twinning foto volgt met mijn 2 meneren, maar de grote meneer moet gaan werken en is dus weinig thuis als het klaar is (om mooie heldere foto's te krijgen, want ik heb maar een onnozel toestelletje dan wat schemer niet aankan). Voorlopig zal je het dus moeten doen met de kleinste meneer des huizes (die in comfi vakantie broek stond en dringend naar de kapper moet)

 
his famous smile :-)

Stof: Soft Cactus Mind the Moose, Lizzy l'oiseau, waar net de nieuwe soft cactus is binnengekomen en een super leuke give away loopt momenteel (al snijd ik nu wel in mijn eigen vel met dit te zeggen)
patronen: Theo van Zonen 09
                Cool Blue hemd van La Maison Victor
 

7 opmerkingen:

 1. Oooh echt de max! Prettige feesten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel, jij ook fijne feesten, zal voor jouw al bijna aftellen zijn niet? niet alleen naar het nieuwe jaar

   Verwijderen
 2. Af en toe een beetje twinning moet kunnen. ;-) Die grote Theo, daar kijk ik ook al naar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou voor het eerste kwartaal zijn dus dat is zo wel heel erg bijna hè

   Verwijderen
 3. Voor zo'n versie moet er een uitzondering op die verbied regel zijn lijkt me!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Twinning, ik ben helemaal voor! <3 voor de foto met de manchetten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. niet te hard kijken, want de manchetten van de zoon staan er verkeerd aan :-)

   Verwijderen

Bloglovin

Instagram Follow