zondag 17 februari 2019

making backpack

Echt grote naaivoornemens had ik niet aan het begin van dit jaar, maar verleden jaar kocht ik een nieuw naaimachine en één van de vereisten was toch dat het wat laagjes leer moest kunnen verdragen voor als ik me ooit aan tassen zou wagen.

En dat ik me zonder workshop nooit aan een echte tas zou wagen, dat wist ik ook. Al is het maar om een beetje wegwijs te geraken in de wereld van rivetten, verstevigingen, tassenband en passanten.
Dus als daar dan die oproep kwam om een workshop van Katrienette te volgen bij Laura, nog niet eens zo gek ver weg, om een making backpack te maken, dan was dat iets van perfect en timing in één zin.

De making backpack dus, van Noodle Head
Voor de workshop kon je kiezen tussen een grote versie (zoals het patroon voorziet) of een kleine versie (uitgewerkt door Katrien zelf).
In de grote rugzak passen gemakkelijk een laptop, wat dossiers, notitieboek, …
In de kleine rugzak passen gemakkelijk een A4-schrift, een leesboek, tablet, pennenzak, …
Kiezen is nooit mijn beste vak geweest, dus ik besloot dat ik ze hoe dan ook allebei zou maken.
Op de dag van de workshop maakte ik de grote versie.
Ik koos voor een lichte ribvelours met grijze tassenband. aan de binnenkant gebruikte ik een groen beige gestreept stofje dat ik ook zou gebruiken voor de kleine versie. Voor de afwerking van de binnenzijde maakte ik brede biais. Dat werk een pak gemakkelijker. De tijd die je steekt in biais maken, heb je zo terug gewonnen, omdat het gewoon veel sneller en vlotter werkt.
Ik keek rond me en zag daar de mooiste versies van making backpacks ontstaan en vond ik plots mijn eigen versie euhm, een beetje, gaap, saai.De 2de versie is gemaakt uit waxed cotton en is dus (grotendeels) waterdicht. Ik combineerde de bloemen met de muntgroene/licht blauwe ribfluweel aan de zijkant en licht bruine tassenhengsels. Voor de binnenkant gebruikte ik dezelfde gestreepte voeringstof maar gebruikte ik licht bruine biais met sterretjes voor de binnenafwerking en een licht bruine rits voor het binnenzakje.Bij Lily and Woody zag ik een prachtige gebloemde Making Backpack waarbij de tassenhengsels aan één zijde mooi samen waren gestikt. Dat oogt net iets netter en strakker, dus ik deed het schaamteloos na. Bedankt voor de inspiratie, Sylvia.

Patroon:
Making Backpack van Noodle-head
Stoffen:
buitenstof: ribfluweel light blue en waxed cotton, De stoffenschuur
voering: gestreepte stof Marmelade & Mash, Mondepot
Fournituren:
Stoffenschuur en Veritas
6 opmerkingen:

 1. Twee heel mooie versies, saai is je grote zeker niet. Eerder goed te combineren en leuk door de ribbeltjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel gaaf, dit staat ook nog op mijn wensen lijstje.. tassen maken 🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja echt heel mooi. Die wil ik ook nog maken. Hoe breed heb je de bias gesneden en heb je die handvaten ook zelf gemaakt? Groet Marita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och wat zijn ze mooi! Ik vond de grote al een mooie versie in dat ribfluweel, maar die kleine versie is ook prachtig! Heel tof dat je je meteen aan een tweede tas gezet hebt, dan is mijn workshop-missie geslaagd 🤩! Het was erg fijn je te leren kennen, en je hebt dat supermooi gemaakt die twee rugzakken. Heel graag tot een volgende gelegenheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow jij hebt gewoon 2 rugzakken klaar in no-time!! :-)
  Gelukkig staat je dochter al paraat om er eentje te claimen haha!
  Ze zijn echt prachtig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie versies. Ik onthou die mooie hengsels die jij er ook van maakte,mocht ik ooit deze naaien. Ik leerde zo een twintig jaar geleden naaien. Toen ik in de kleine kinderen zat lukte het niet om te naaien en zo een 7jaar geleden ben ik terug aan het naaien geraakt door tassen te naaien. Vorig jaar naaide ik bijna niet, dit jaar terug ingeschreven in de avondschool. Recent ingeschreven voor een aantal tassenworkshops. Tassen doen mij naaien :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow