maandag 6 april 2015

oranje boven? het eerste kleedje

Eindelijk is het daar, dat eerste kleedje. Wat sommige mensen hebben met een hemdje of manchetten of een jas, heb ik dus met kleedjes. Dat lijkt zo moeilijk! Dat ik me er tot hiertoe gewoon nog niet aan had gewaagd. Ik heb nooit naailessen gehad, dus een kleedje was voor mij altijd het summum, iets voor ooit, voor later als ik groot ben.

Maar deze stof, ... ik zag er lang een rokje in, maar de dochter houdt niet zo van rokjes. En de prachtige retro stof is te mooi om als rokje in een kast te hangen, dus het moest een kleedje worden.
Ik kon dit stofje voor een prikje op de kop tikken bij een dame uit Genk.

Ik heb het net afgespeurd naar patronen, boeken doorgeneusd, haar kast uitgepluisd, ... Het patroon is dus een samenraapsel van bestaande kleedjes, SVDHZ en uitproberen, gewoon doen (lees, veel gepruts en af en toe wat los maken en herbeginnen, of losmaken, een nacht over slapen en dan pas herbeginnen, want er zijn nu eenmaal van die dagen...)
Ik ben super blij met het resultaat en de dochter vindt het 'super magnifiek'.

 

 
 
 
eigenlijk zou ik de tailleband nog moeten doorstikken langs de groene paspel, want op die manier heb je niets van randjes of uiteinden aan het kleedje en dan zou het helemaal perfect zijn. Maar eigenlijk durf ik niet goed, het is nu zo mooi en ik ben bang om het te verknoeien, alsof mijn geluk op is.
 
Met model er in, is het kleedje nog mooier natuurlijk (daar gaat mijn bescheidenheid)
 

 
5 opmerkingen:

  1. Oh, magnifiek is inderdaad het juiste woord!
    Ik was al benieuwd toen ik het stofje zag passeren en Helena staat er prachtig mee, 't is echt wel voor haar gemaakt! Hopelijk heb je nu ook genoeg zelfvertrouwen om meer van zo'n kleedjes te maken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bescheidenheid was sowieso niet nodig, heel mooi jurkje en smaakt het naar meer?

    BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow