Pagina's

donderdag 17 december 2020

The Capsule Wardrobe: Clea Bomber

Een tijdje geleden lanceerde Bel etoile haar capsule wardrobe. Ze maakte een patronencollectie met een aantal prachtig uitgewerkte basispatronen waarmee je een hele kleerkast moeiteloos mee kan vullen. 

Ik had het genoegen en de eer om een aantal patronen uit te testen. Ik zou de Nia top en broek uittesten en de Clea Bomber. Ik hield bewust mijn persoonlijke agenda een beetje leeg om er helemaal voor te kunnen gaan. De Nia top en broek zaten zo snel in elkaar, dat verliep erg vlotjes. 

Maar dan gebeurden er een aantal zaken op mijn werk waardoor die netjes vrijgehouden persoonlijke agenda volledig vol liep en de geknipte Clea bomber ongetest bleef liggen. 

De deadline voor de test hield ik dus niet. Maar knipwerk was gedaan, de stof was te mooi (een oud lapje van Lotte Martens met voering van Dear Stella), en die Clea Bomber wou ik te graag, een jas staat al zo lang op het lijstje!
Van zodra er terug wat ademruimte kwam, zette ik dus door en maakte ik mijn Clea Bomber, de eerste jas die het verder schopte dan geknipte stof onderaan mijn naairekje (want jawel, daar liggen 2 geknipte jassen). 


Ik gebruikte dikke wollen stof en zette aan de zijkant steekzakken in zodat de Clea Bomber ook echt als jas kan dienen (want een jas zonder zakken is gewoon erg vervelend).

 

Patroon:
Clea Jacket, Bel ' etoile

Stof:
een oud lapje stof van Lotte Martens
voering: Dear Stella Bear with me, Stoffenschuur


1 opmerking: