Pagina's

dinsdag 19 mei 2020

Cory en TinTin

Als je alle stofjes uit je voorraad haalt, sorteert op soort, weg doet wat je niet meer gebruikt, mooi plooit en terug in de kast steekt, dan liggen de oudste stofjes vanboven.

En zo gebeurde het dat de grijs-geel en groen-turquoise gestreepte tricots helemaal bovenaan lagen bij de tricots voor de kinderen. Ik heb de stofjes al een hele tijd, maar op streepjes staan geen vervaldatum.



De Cory uit Fibre Mood roept om streepjes. En ik was toe aan gemakkelijke snel klaar projectjes, dus ja, 1 en 1 is twee dan hè. En 2 Cory's maakte ik.


Ik had kunnen colorblocken met die zakken en ik heb dat overwogen. Maar naar combinatiemogelijkheden, leek het me leuker om in dezelfde kleuren te blijven, maar dan meer te spelen met de oriëntatie van de streepjes. Ik draaide de zakjes over een hoek van 45° zodat je schuine strepen krijgt om het geheel toch wat te breken.



De colorblock bewaarde voor de binnenkant.

Ik had nog een restje liggen van die mooie Diamont Jaquard waar ik de Norma Blouse mee maakte. Dat lapje was als bij wonder net groot genoeg om er nog een Tin Tin shortje uit te krijgen.
Ik maakte de pijpen iets breder en voegde vooraan 2 plooitjes toe. verder hoort zo'n Tin Tin ok vooral bij de snel-klaar-projecten en is easy to wear voor de tienerdochter.




2 opmerkingen: