Pagina's

zondag 19 mei 2019

de zaligste jongensshort en een paar sprinkhanen

Echt goede patronen patronen vinden voor jongens, dat blijft een uitdaging.
Met de komst van Zonen09 werd het al iets eenvoudiger, maar voor een leuk, snel-klaar patroon voor een short, bleef ik precies toch nog wat op mijn honger zitten. (Sorry!)
Ik zoek dus al een tijdje naar et ideale shortenpatroon dat én niet te ingewikkeld is, én geen zak wordt én zich perfect leent voor tricot of sweaterstof.

GEVONDEN! (op 1min 4 seconden en 2min 18sec als hij groter wordt)

Ottobre en ik beginnen echt vriendjes te worden, zeker voor leuke jongenspatronen.
Die short zit zo in elkaar en past zo zalig aan, en die zakken zijn zo tof, …
Ik weet niet precies wie hier het meest enthousiaste is. Ik zou durven denken: ikke!
Maar als ik naar de foto's kijk, ziet Alexander er ook behoorlijk enthousiast uit.



Het patroon is aanvankelijk voor een lange broek. Om daar dan een short van te maken, knipte ik het patroon door aan de hulplijntjes waar je het patroon kan verlengen of inkorten. Ik telde 4 cm boord bij. In de zijzakjes zijn drukknoopjes verwerkt. Voor de boord onderaan plooide ik 4cm om naar binnen en gebruikte ik een flatlocksteek op mijn naaimachine.


Ik gebruikte voor de short de donker groene french terry van See You At Six.
De binnenzakken zijn uitgevoerd in de gele sprinkhanenstof die me onwillekeurig ook een beetje aan See You At Six deden denken en waarin haast dezelfde 2 kleuren groen worden gebruikt als in die collectie 9 van See You At Six.

Ik vond die sprinkhanenstof meteen perfect, echt iets voor Alexander. Maar Alexander had daar aanvankelijk wel wat zijn bedenkingen bij. Zo een grote lap gele stof met rare sprinkhanen, ... "die fase ben ik ergens al gepasseerd", zal hij gedacht hebben. Maar op een T-shirt mt 122, gecombineerd met effen groen, valt die overdaad aan sprinkhanen precies toch wat weg.


Het patroon voor de T-shirt komt uit dezelfde Ottobre 1/2018 (nog maar zeer recent aangeschaft, dus nog verkrijgbaar). Het was aanvankelijk de bedoeling om er een raglanshirt met polosluiting van te maken, maar ik was in mijne luie en Alexander was al lang content. Dus ik liet de polosluiting achterwege, verkortte de mouwen en werkte diezelfde mouwen en hals af met donker groene ribbing van SYAS. Onderaan gebruikte ik dezelfde flatlocksteek als bij de short.




check de monstermuggen!





1 opmerking:

  1. Oh, dat stofje met die sprinkhanen is geweldig en staat 'm heel goed! Mooi gecombineerd met de short!

    BeantwoordenVerwijderen