Pagina's

maandag 15 april 2019

Sew Challenge: Mini Suzon jurk

Het is al even geleden dat ik nog eens mee deed aan de challenge van Davina. Maar deze keer was de timing helemaal goed, midden in een naaiflow.
(Dat zegt alles over de toestand met mijn knie, want een naaiflow, dat is al heel lang geleden)

Ik werd uitgedaagd door Valerie van Moestash.
Ze gaf me volgende criteria:
 • een vergeten stofje
 • een vergeten patroon
 • een patternhack
Als je de keuze aan vergeten stofjes bekijkt en de keuze aan vergeten patronen er naast legt, en weet dat ik super graag hack, zou je denk dat dit een eitje is. 
Maar toch ben ik, misschien net door het grote aanbod, heel lang besluiteloos geweest, wat ik nu precies ging doen. Ik vond dan wel een leuk vergeten stofje, maar ik zag er dan eerder een recentere patroontje bij. Er er waren wel genoeg vergeten patroontjes, maar daar zag ik dan meteen een recenter stofje bij. Deze challenge heeft dan ook heel veel inspiratie opgeleverd. 

Ik koos uiteindelijk 3 vergeten stofjes en 3 vergeten patroontjes en zocht daar tussen de perfecte match. Ik vond deze match tussen de rode stof en de mini Suzon blouse van Republique du Chiffon. (hun zomercollectie doet me weer kwijlen) Het rode stofje kocht ik ooit bij Lizzy l'oiseau. Ik vond het zo mooi. Het deed me denken aan een jurkje van de dochter van Morley. Maar ik zag er voor mezelf ook wel wat is. 
Omdat de stof bijna op was en ik maar niet kon beslissen of ik de stof nu voor mezelf zou houden of voor de dochter, kreeg ik het laatste restje er gewoon gratis. Zo had ik niet 1.5m maar bijna 2m stof en alle opties open.
Perfect voor een pattern hack dus.

Ik liet de ruffle vooraan naar beneden lopen in plaats van in een halve cirkel. 


De cirkel is dan weer te zoeken in het rokdeel dat ik aan de blouse vast maakte. In de taille naaide ik langs de binnenkant een elastiek zodat het bloesjes een beetje opbloest. Ik had nog wat boordelastiek en gespen over van mijn vorig project, net genoeg om voor haar ook een ceintuur te maken. 
Ik wil graag even mijn dochter bedanken om toch bij 9°C te doen alsof het 20°C was.

Patroon:
miniSuzonBlouse

Stof:
Lizzy L'oiseau

Benieuwd welke uitdagingen er nog waren?
Tot slot wil ik nog de winnaar van de vorige give away bekend maken.
Aan iedereen heel erg bedankt voor de fijne reacties. Die Thea moet ik precies toch ook eens gaan maken. Ik heb daar nog een glibberig stofjes voor klaar liggen waar ik dus nog niet mee aan de slag durfde.

Carinne!! jouw lange rok to be komt helemaal jouw richting uit. Stuur je me een berichtje met je e-mailadres en afhaalpunt?


10 opmerkingen:

 1. Ooh,die rode stof is echt supermooi! Dat kleedje zal veel gedragen worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze jurk is gewoonweg geweldig. Je dochter straalt in dat model en in die kleur. Het mag dan een zware bevalling geweest zijn, het was zeer zeker de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen dat de sew challenge je veel inspiratie opleverde, dit jurkje is alvast een pareltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lady in red! Super gaaf :) en wat een schatje dat ze zo lief zoveel foto's wilde maken in de kou! Deze gaat vast en zeker veel gedragen worden, heerlijk zwieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, heel mooi. En als hij te klein is voor de dochter, mag hij naar hier komen 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt heel leuk. Ze staat heel mooi met die kleur

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeps , mijn reactie staat bij je about

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is geen probleem Carinne. Ik probeer vanavond je pakje voor te bereiden en morgen op de bus te krijgen 😉

   Verwijderen