Pagina's

maandag 13 april 2020

Victoria Blouse en Hettie 2

Ik sta duidelijk een beetje achter met bloggen.
Toen ik deze Victoria naaide, had ik nog maar weinig van Corona of Covid19 gehoord. Het lijkt een eeuwigheid geleden.

Ondertussen heb ik niet plots meer tijd, en al zeker niet om die dingen te doen waar je nooit eerder tijd voor had of nam. De combinatie werken, ook al is het grotendeels van thuis uit, kinderen entertainen of kinderen begeleiden met taken, een huishouden (dat echt gedaan moet worden omdat iedereen altijd thuis is), boodschappen doen (wat stresserend is en veel langer duurt dan gewoonlijk) is een pittige combinatie. Ik ben al blij dat ik zo heel soms nog iets genaaid krijg.

Mijn 'inzending' voor de wedstrijd "make Victoria your own" die Fibre Mood ergens in betere tijden organiseerde, wil ik alsnog met jullie delen.
De winnaars zijn bekend. Het waren alledrie prachtcreaties. Proficiat!

Hoewel de Victoria ongetwijfeld een bijzonder mooi patroon is, is de originele Victoria top niet zo mijn ding. De combinatie van plooitjes op de boezem en een hoge halssluiting is niet wat mijn vrouwenlijf nodig heeft. Ik had me dus nog niet aan dat patroon gewaagd.


 

Maar de slogan "make Victoria your own" was toch op één of andere manier blijven plakken. Om me het patroon eigen te maken, moest ik óf iets doen aan de plooitjes óf iets doen aan de hoge halssluiting (òf aan beide). Omdat de Victoria geen Victoria zou zijn zonder het kraagje, wist ik al heel gauw dat ik daar niets aan zou veranderen, tenzij het dus open maken vooraan en er een bloesje van te maken.


Voor de stof viel mijn oog op klaproosrode rayon van Veritas. Ik kocht zeker genoeg, omdat ik er een lange zwierige zomerjurk van wilde maken.


Maar tijdens het maken veranderde mijn idee omdat ik het bloesje ook gewoon apart wilde kunnen dragen. Ik besloot dan ook om gewoon voor een bloesje en een Hettie rok te gaan. Dat kan je zowel samen dragen als een jurk, maar ook apart op een jeans of met een topje.


Voor het bloesje voegde ik een knopenpat toe aan het voorpand. Ik paste de kraag aan zodat deze vooraan open is in plaats van achteraan. De mouwen werden ingekort en werden voorzien van dezelfde ruffle als het kraagje.



 Voor de hettie-rok maakte ik de rok een paar maten groter. Daardoor kon ik de rits achterwege laten en voegde ik een elastiek in de tailleband. 


Patronen: 
Fibre Mood
- Victoria blouse
- Hettie rok

Stof:
- rode rayon, Veritas










2 opmerkingen:

  1. Jij was mijn winnaar! Zo'n mooi geheel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oh zeg, dat is lief. Dank je. Ik vond de bomberjas toch ook wel heel erg cool en tof gevonden bij de winaressen. En ik vond het vooral erg leuk om die uitdaging aan te pakken. zo'n dingen liggen mij wel.

      Verwijderen