Pagina's

vrijdag 30 maart 2018

een meisjes Billie tussendoor

Helena draagt eigenlijk altijd een trui en een broek. Rokken, kleedjes, ... dat is weinig aan haar besteed. En iets met al te veel frullen of knoopjes kost haar te veel tijd om aan te trekken.

Wat naaien betreft, maak ik haar waarschijnlijk nog het meest content met gewone longsleeves T-shirts en truien. Wegens een groot tekort aan longsleeves, mocht ze tijdje terug zelf een stofje kiezen. Ze koos voor blaadjes met een lichte tint van zalmroze in de bloemen, een stofje met veel combinatiemogelijkheden dus.


Voor deze raglan gebruikte ik het billie-patroon van zonen09 zonder echt iets aan te passen. Ik knipte enkel het voor- en achterpand op borsthoogte doormidden om een gouden paspel toe te voegen. De blaadjes werden gecombineerd met zalm roze tricot voor de mouwen.  De paspel en het neklintje werden met goudkleurig garen vastgezet.
Voor dit 'tussendoor blogberichtje', bij wijze van teken van leven van mijnentwege (nauwelijks anders wel, wegens geveld door griep momenteel), zagen we geen van beide een uitgebreide fotoshoot zitten. Het zijn dus foto's van de rappen en dat mag je voor beide redelijk letterlijk nemen.
Met dat goud en dat roze zou je denken aan een meisje meisje, maar in deze, ... schijn bedriegt voor dit wilde kind. 


Spelen tot de zon ondergaat. 
stoffen:
Lizzy l'oiseau
patroon:
Billie, zonen09

3 opmerkingen:

  1. Oh, daar is één foto waar ze hard op jou lijkt zeg! Prachtig vind ik dit, deze wilde-meisjes-Billie #datzijndebeste

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi!! Stoer en toch echt een meisje!! Ik hou daar wel van!

    BeantwoordenVerwijderen